Байерн (Мюнхен) въвежда нова строга структура на заплащане, само един играч взима максимума

Новата клубна йерархия в Байерн (Мюнхен) в лицето на Оливър Кан като изпълнителен директор и Хасан Халихамиджич като спортен директор планира да продължи строгата финансова политика следвана от досегашните ръководни фактори, съобщава “Шпорт Билд”.

Именно като основно проявление на тази политика, но и в опит да задържи своята конкурентноспособност с най-големите тимове в Европа, баварците планират да въведат нова скала на заплащане. Тя ще е разделена на четири групи, а максималното възнаграждение ще е 20 милиона евро бруто, сума, която в момента получава единствено Робърт Левандовски.

Сериозно разминаване между Байерн и Горетцка
Сериозно разминаване между Байерн и Горетцка

Група номер 1 ще е именно тази за най-добре платените между 15 до 20 милиона евро и в нея ще влизат освен Лева, Мануел Нойер, Льорой Сане. Горетцка и Коман в момента водят преговори за новите си договори и целта им е също да се вмъкнат в тази най-добре платена част от има.

Втората група ще са играчи получаващи между 10 и 15 милиона, в която влизат Йошуа Кимих, Кингсли Коман и Серж Гнабри.

Група номер 3 ще са възнагражденията между 5 и 10 милиона - в нея в момента влизат Никлас Зюле и Леон Горетцка, чийто договор обаче изтича след година и желанието му е да влезе в група номер 1.

Последната група е номер 4, в която ще са играчи със заплати под 5 милиона евро.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти