Лилард с категоричен отговор на слуховете за раздяла с Блейзърс

Суперзвездата на Портланд Деймиън Лилард за пореден път трябваше да отговаря на неудобни въпроси за бъдещето си в клуба. През вчерашния ден в медийното пространство различни не толкова авторитетни източници твърдяха, че гардът ще поиска да си тръгне от Блейзърс това лято. Лилард обаче категорично отрече подобни твърдения и сподели, че очаква през новия сезон за облече екипа на настоящия си тим.

"Видях всички тези слухове, когато се събудих. Хората ме питаха дали са верни, но мога да гарантирам, че няма грам истина в тях. Много неща се говорят, но все още не съм взел решение за бъдещето си. Няма нужда някой друг да говори вместо мен. Както казах и предния път - ако имам да казвам нещо на отбора си, ще го направя... Да, очаквам да бъда в екип на Блейзърс през следващия сезон”, сподели Лилард на пресконференция след една от тренировките на националния отбор на САЩ.

31-годишният плеймейкър защитава цветовете на Портланд през цялата си кариера в НБА, която стартира през 2012 г. За цялото това време обаче Блейзърс достигнаха само веднъж до Финалите на Западната конференция - през 2019-а, когато загубиха от Голдън Стейт с 0-4.

Снимки: Gettyimages

Още от Баскетбол

Виж всички