Нювил с чудовищен аванс преди последния ден на Рали Сафари

Нювил с чудовищен аванс преди последния ден на Рали Сафари

Пилотът на Hyundai Тиери Нювил си осигури преднина от цели 57.4 секунди спрямо Такамото Кацута (Toyota) преди последния ден от Рали Сафари, шести кръг за сезон 2021 в Световния рали шампионат (WRC).

Белгиецът записа най-доброто време в само първата от общо шест отсечки в днешния ден, но и това му бе достатъчно да прибави близо 40 секунди към своя аванс спрямо японския пилот. До третата позиция след три етапни победи се добра седемкратният шампион Себастиен Ожие също с Toyota.

Французинът бе четвърти преди началото на деня, но със силно и безгрешно каране успя да навакса над минута над Отт Танак (Hyundai), който се смъкна до четвъртата позиция. Разликата между Ожие и Кацута в спора за второто място в Рали Сафари е само 18.1 секунди, преди утрешните финални пет изпитания. Танак от своя страна е на над минута зад Ожие, като неговата преднина пред Гас Грийнсмит (M-Sport Ford) и Адриен Формо (M-Sport Ford) е съответно 18.2 и 30.2 секунди.

Утре организаторите на завръщащото се във WRC след 19-годишно отсъствие кенийско рали са предвидили пет отсечки с обща дължина от 53.49 километра. Първият етап за деня стартира в 07:26 часа българско време, а последната, в която ще бъдат раздадени и бонус точките от това рали е от 13:18 часа.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти