Зингаревич ще бъде само спонсор на Ботев (Пд)

Зингаревич ще бъде само спонсор на Ботев (Пд)

Руският бизнесмен Антон Зингаревич засега няма да става собственик на Ботев (Пловдив). Ролята му ще бъде друга. В началото той ще е само спонсор на “Канарчетата”. Акциите ще останат в Сдружение ПФК Ботев. То придоби пълния пакет от 100%. Смяташе се, че това е основното условие Зингаревич да вземе 99% от дяловете и 1% да остави за дружеството.

Според запознати имало още едно важно условие, което руснакът е поставил и продължавало да не е изпълнено.

Дилан Мертенс вече тренира с Ботев (Пд)
Дилан Мертенс вече тренира с Ботев (Пд)

Зингаревич обаче се е ангажирал, че ще помага сериозно с издръжката на клуба. Както е известно, наскоро Ботев (Пловдив) плати 100 хил. евро на Царско село за Дилан Мартинес. Сумата е била покрита именно от руския бизнесмен. С негово съдействие дойде и треньорът Азрудин Валентич, изпълнителният директор Сереидо, както и всички чужденци от зимата досега.

В момента бъдещият бос на Ботев е с отбора на лагера в Турция. Оттам пък има сериозен интерес към звездата на тима Тодор Неделев. Той е силно желан от новака в местния елит Гиресунспор, пишат турските медии. Както е известно, от 1 юли националът става свободен агент. Неделев продължава да не е подписал нов контракт. Там разминаванията са две - играчът иска откупна клауза и срок на договора 1 година. Нещо, с което ръководството на “Канарчетата” не е съгласно. Очаква се Зингаревич да успее да убеди Неделев на място, а дали ще премине в Гиресунспор, предстои да видим.

“Тема спорт”

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти