Състезателите по борба и бокс доминираха в "Синя звездна класация 2020" на спортен клуб Левски

Състезателите по борба и бокс доминираха в "Синя звездна класация 2020" на спортен клуб Левски

Националките по борба Миглена Селишка и Мими Христова заеха първо място в класацията спортист на годината в "Синя звездна класация 2020" на спортен клуб Левски.

Церемонията започна веднага след отчетно-изборното общо събрание на организацията, на което Тодор Стефанов замени като председател Бранимира Цветанова.

"Благодаря за доверието и вниманието към Управителния съвет и моята персона. Радвам се, че има такъв ден в годината, в който да уважим труда на треньорите и състезателите. Дано децата, които тренират в нашите клубове, да се увеличават в бъдеще", каза Стефанов.

Събитието, на което се отличават най-добрите състезатели от клуба, беше изместено от януари за юни заради пандемията от Ковид-19.

По традиция водещ на тържеството беше актьорът и голям фен на Левски Владислав Карамфилов-Влади Въргала, а присъстваха кметът на район "Подуяне" Ева Митова, олимпийският сребърен медалист и президент на клуба по борба в "Левски" Александър Томов, носителят на четири медала от летни Игри Йордан Йовчев, олимпийският шампион Георги Мърков и редица други изявени имена от спорта.

Втори в класиацията спортист на "синия" клуб е боксьорът Ясен Радев, а третата позиция заеха състезателката по спортна гимнастика Валентина Георгиева и боксьорът Кирил Борисов.

За треньори на годината бяха избрани Петър Касабов, старши треньор на националния отбор по бокс за жени, и Владислав Георгиев (бокс).

Най-перспективен млад играч е волейболстът Александър Николов, син на легендата на клуба Владимир Николов.

Повечето от спортистите не присъстваха на церемонията, а наградите им получиха деца от спортните клубове по борба и бокс на Левски.

Приз "Всеотдайност" беше връчен на Маргарита Петрова, медицинско лице в клуба, за грижите й по време на пандемията.

Втори такъв приз заслужи Бранимира Цветанова, която беше наградена от легендарната треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева.

Приз "Спомоществовател" беше връчен на Светлозар Герджиков, който е купил от битака шампионската купа на волейболен клуб Левски от 1953 година и я е дарил на клуба, като по този начин е спасил първия трофей в историята на отбора.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти