Дамбраускас: В Лудогорец нещата винаги опират до атаката, трябва да сме по-добри

Наставникът на Лудогорец Валдас Дамбраускас обяви след поражението с 1:3 от Ференцварош, че разградчани трябва да играят по-добре в атака и в центъра на терена.

"Ференцварош се възполдваха максимално от ситуациите си. Не е приятно да губиш, имахме добри ситуации, но губехме концентрация в определени моменти. Трябва да защитаваме зоните в центъра на терена още по-добре. Имахме епизоди, когато достигахме наказателното поле,  но ни липсваше острота. Залагаме малко повече на физическата подготовка, може би затова краката на играчите са малко натежали", коментира Дамбраускас.

"Нуждаем се от няколко тренировки за сработване на двойката централни защитници. В Лудогорец нещата винаги опират до атаката, не до защитата. Имаме някои млади футболисти, които трябва да въвличаме в играта, трябва да се учим от грешките си, трябва да бъдем гъвкави, да сме по-добри в атаката", добави той.

"Имаме още няколко седмици до първия официален мач, малко са натежали краката на футболистите. Свежестта трябва да ни бъде налична за мача с Шахтьор. Ние сме Лудогорец, трябва да се готвим мач за мач, както и да мислим за зоните, които трябва да подобрим", допълни Дамбраускас.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти