Шумахер се закани на Мазепин

Шумахер се закани на Мазепин

След вчерашната Гран При на Франция Мик Шумахер отново се оплака от съотборника си в отбора на Хаас Никита Мазепин. Отношенията помежду им не са добри от началото на дебютния сезон и за двамата във Формула 1. 

Тази неделя Мазепин, който е син на генералния спонсор на Хаас – милиардера Дмитрий Мазепин, грубо блокира сина на седемкратния световен шампион и го принуди да мине през зоната за сигурността, като това се случи при борбата за предпоследната позиция на пистата „Пол Рикар“. Предишният им инцидент беше в миналия старт в Баку, като всичко това предвещава бъдещи по-сериозни инциденти.

„Мисля, че трябва отново да говоря с отбора относно случващото се на пистата. От друга страна, ако така ще се състезаваме, и аз мога да си изкарам лактите и да отговоря на поведението на Мазепин. Разбирам, че това е част от стила му, и не го приемам лично. Никога не съм искал някой да ме пуска, но когато ме блокира и принуждава да излизам от пистата, става опасно. Не е добре за отбора, защото според мен следващият път може вече да се стигне и до инцидент. Всичко това, освен застрашаващо и за двамата, ще струва и много пари за тима“, завърши германецът.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти