Йосиф Панов спечели шампионския пояс на България в страховита битка с Ангел Емилов

Йосиф Панов спечели шампионския пояс на България в страховита битка с Ангел Емилов

Йосиф Панов - Пепелянката (19-3) записа 17-а поредна победа и спечели отново шампионския пояс в супер полусредна категория (69.9кг) на Българския професионален боксов съюз, след като надви с единодушно съдийско решение коравия Ангел Емилов (10-31). Двамата оглавиха голямата галавечер #OneWinnerOneBelt в хотел "Интернационал" в Златни пясъци, която се проведе при максимално възможен капацитет (около 300 души) и при наелектризираща атмосфера.

82 Йосиф Панов надви Ангел Емилов за шампионския пояс на България

Самият Емилов навярно си спечели много нови фенове с доблестното си представяне, като в осмия рунд сериозно притисна съперника си и можеше да стигне до необходимия му нокаут. Пепелянката водеще убедително по точки, но беше изпаднал в беда в 7-ия и 8-ия рунд, само че се мобилизира и доминира в заключителните два отрязъка от двубоя, демонстрирайки сърце и умения на истински шампион.

Това е 17-и пореден успех за Йосиф Панов, което е сензационна статистика за български боксьор, като той продължава да бъде непобеден на родна земя. Трите му поражения са регистрирани във Великобритания, но последното от тях е чак от 2015 година.

82 Йосиф Панов надви Ангел Емилов за шампионския пояс на България

Емилов през целия двубой търсеше близката дистанция, а Пепелянката - точно обратното. По-разнообразният в ударите беше именно Панов, а и по-доброто му движение на ринга наклони везните в негова полза при оповестяването на съдийското решение в 5-ия рунд - 50-45, 50-45, 50-45.

82 Йосиф Панов надви Ангел Емилов за шампионския пояс на България

В осмия рунд, вероятно и поради липса на енергия, Йосиф беше притискан няколко пъти до въжетата с безмилостни комбинации от крошета на Емилов. За капак реферът Венцислав Николов отне 1 точка на шампиона заради задържане, като Ангел дори изглеждаше близо до победа с нокаут. Панов обаче се прегрупира и си припомни прийомите, които му носеха успех в първата половина от сблъсъка, за да контролира движенията по ринга до края на срещата.

Пепелянката получи чисто ново изработен шампионски пояс от Българския професионален боксов въюз, който е член на Европейския боксов съюз и Световния боксов съвет и е основан през 2013 година.

Изненадващо след края на битката на Панов, той беше предизвикан публично от Илиян Марков - Светкавицата, чийто основен довод бе, че е побеждавал Ангел Емилов. Йосиф обаче не прие веднага предизвикателството и призова чисто новия претендент да си оправи първо статистиката. Впоследствие двата лагера леко се спречкаха на ринга, което пък провокира и напрежение сред 100-ината фенове на шампиона в залата.

Гледайте запис от галавечерта в Златни пясъци в неделя от 22 часа по "Нова спорт".

Страхотно боксово шоу от 6 рунда неспирни атаки между Веселин Марков и Иван Петров, които наелектризираха публиката. Съдиите трябваше да определят победител и прецениха, че двамата са завършили наравно 57-57. Зрителите аплодираха бурно героите на галавечерта #OneWinnerOneBelt.

Тинко Банабаков започна професионалната си кариера с победа след дисквалификация срещу Траян Славев. Той изплю повече от 5 пъти гумата си по време на битката им и първо беше официално предупреден от рефера Георги Иванов, а впоследствие и дисквалифициран.

Двамата най-опитни съперници Борислав Занков и Цветозар Илиев предложиха обещаната здрава, оспорвана и кървава битка. Победител с единодушно съдийско решение стана Боби Бокса, за радост на неговите поддръжници в хотел "Интернационал".

Чрез ТКО първа победа на профи ринга за Михаил Николов, който надви Кристиан Иванов. "Ще ме виждате все по-често на боксовия профи ринг", обеща Николов след победата си.

Леонардо Москеа дойде чак от Франция, за да нокаутира в първия рунд сърцатия български боец Иван Николов - Вакича, който сам 5 дни преди срещата прие да се качи на ринга в полутежка категория.

В изцяло международен сблъсък Игор Лазарев от Израел победи по точки Мариус Кол от Молдова. Красимир Точев нокаутира Славея Стефанов с дясно кроше в началото на втория рунд, записвайки 4-и нокаут и общо седма победа на сметката си. Стефан Сашев показа колко е корав, но в началото на четвърти рунд бе пратен в нокдаун от Парис Ставропулос и малко по-късно реферът маркира ТКО в полза на гърка. В първия международен двубой от галавечерта #OneWinnerOneBelt французинът Малик Арби отказа Ярослав Димитров в края на първи рунд. Владимир Георгиев записа победа с ТКО в третия рунд срещу Иво Кръстев в дебютния мач на галата.

Още от Бойни спортове

Виж всички