Гледай на живо

Очаквайте: ЦСКА 1948 и ЦСКА - София в сблъсък с огромно значение още в първия кръг на efbet Лига

Нефтохимик също подкрепи семейство Найденови

Нефтохимик също подкрепи семейство Найденови

Нефтохимик стана поредният клуб, който пусна писмо до президента, служебния министър, министъра на финансите и министъра на спорта в подкрепа на братята Цветомир и Боян Найденови и баща им Стефан. Както е ясно, те попаднаха в списъка с лица, които потенциално ще попаднат в обхвата на санкциите, наложени от OFAC (американската Служба за контрол на чуждестранни активи). Хебър, ЦСКА 1948 и Лудогорец също изпратиха подобни отворени писма.

Хебър е поредният отбор, който подкрепи семейство Найденови
Хебър е поредният отбор, който подкрепи семейство Найденови

"До

Румен Радев,

Президент на Република България

Стефан Янев,

Служебен Министър-председател

КОПИЕ

Министър на финансите

Министър на спорта

ОТВОРЕНО ПИСМО

От ПФК Нефтохимик Бургас

Ние, от ПФК Нефтохимик Бургас, искаме да изразим своята позиция от включването на Стефан, Боян и Цветомир Найденови в публикувания на 15 юни 2021 година разширен списък от Министерство на финансите.

Партньорските ни взаимоотношения с efbet датират от далечната 2019 година и от тогава до ден днешен ние получаваме изключителна подкрепа от тяхна страна – както от финансово естество, така и чисто човешкият фактор. Ще посочим само един от тях като пример – ПФК Нефтохимик се прибра да играе на родния си стадион в Бургас благодарение на волята и усилията положени от марката efbet. Това даде позитивно отражение, не само на спорта в частност, но и на цялата бургаска общественост, което в трудните времена, в които живеем прави необходимата за нас разлика. efbet ни подпомагат, както финансово през последните 3 години, така и с ежегодното закупуване на спортна екипировка.
В публичното пространство се появиха немалко публикации за това, че разследванията срещу тях са завършили без доказателства за престъпления. Съответно те не би трябвало да подлежат на санкции само заради познанствата си в миналото.
Сем. Найденови бяха първите и единствени, които се противоставиха срещу Васил Божков и пуснаха редица сигнали срещу него. Каква е причината да бъдат санкционирани?
Настояваме сем. Найденови да бъде извадено от този списък.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти