Любо Пенев: Наясно сме, че ни предстои тежка година, но съм убеден, че ще сме по-силни

Наставникът на ЦСКА-София Любослав Пенев бе избран за треньор №1 на месец май. В тази връзка той говори пред медиите и заяви, че червените ги чака една тежка година, тъй като мачовете ще са през три дни.

Въпреки това специалистът е категоричен, че отборът му ще е по-силен от преди.

“Това е едно признание, една висока оценка за мен като треньор. Една премия за целия щаб, отбора и клуба”, каза Пенев, след което коментира жребия за втория предварителен кръг на Лига на конференциите, който отреди за съперник на червените победителя от двойката Струга - Лепая.

“Очаквахме този тип противник. В никакъв случай не трябва да има подценяване. Гледаме футбол, играем футбол. В никакъв случай не трябва да има подценяване. Започваме разузнаване, на лагер сме и се готвим за първенството и за Европа.

Пред ЦСКА са най-високите цели.

Не се хваля, но не виждам минуси. Трябва да играем силно и като домакин, и като гост. Няма как да чакаш едно домакинство. Съвсем простичко е.

Наясно сме, че ни предстои тежка година, през три четири дни ще имаме мачове. Аз съм първият, който е наясно с това, което ни очаква.

Футболистите са сериозни, професионалисти. Убеден съм, че отборът ще е по-силен през следващата година.

Имаме нови попълнения, очакваме още футболисти. Но когато видя футболистите в съблекалнята с екипировката на ЦСКА, тогава ще кажа “да, той е наш футболист".

Ще има преотстъпени. До няколко дни ще се знае кой къде ще отиде.

Не трябва да се задоволяваме с нещо посредствено. Ще търсим най-високото ниво, най-високата цел. Отборът ще бъде подготвен. Важно е, че има конкуренция.

За да е силен един отбор, трябва постоянно да е силен. Не да бие два мача, а след това да направи пет равни. Изисквам победа във всеки един мач. Така се гради голям тим. Тогава отборът е силен, уважават те, печелиш титли.”, добави Пенев, който допълни, че би привлякъл доста играчи от европейското, ако имаше възможност.

“Не са малко футболистите, които бих привлякъл. Наблюдаваме доста мачове на високо ниво. Това са много силни, световноизвестни футболисти. Нека бъдем по-скромни, реалисти, но не значи, че няма да търсим това, което да вдигне нашето ниво”, заяви още Любослав Пенев.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти