Сираков: Проверяваме документ за над 150 млн. долара, Левски е най-изрядният клуб в България

Собственикът на Левски Наско Сираков говори пред медиите преди първата тренировка на сините за новия сезон. Той разкри, че кандидат купувачът Джоузеф Диксън е представил документ от американска банкова институция за над 150 млн. долара и в момента той се проверява, а резултатът ще стане ясен до два-три дни. Сираков допълни, че документално Левски е най-изрядният клуб в България.

“До края на тази седмица ще имаме повече яснота. Беше ни изпратен документ от финансова институция, американска, за инвестиции за над 150 млн. долара. Като всички в тази държава и аз съм Тома Неверни. Дали сме документа за проверка. До два-три дни се надявам да имаме отговор.

22 Левски с първа тренировка

По-важно е инвестиционните условия за клуба, в частност за първия отбор, да бъдат приети в договора, който се прави в момента.

Не съм взимал акциите. Акциите са в клуба и не мърдат оттам, както и книгата на акционерите.

Не са само тези пари, които чакаме. Това е един старт. Имам договорка с него определени суми регулярно да бъдат превеждани. Ако сделката не стане, приоритетите ще са други.

22 Левски с първа тренировка

Тези пари, които трябва да дойдат първоначално, ще ни позволят да изчистим голяма част от задълженията, да започнем сезона и да направим селекция.

Според мен, американска банкова институция не раздава такива докукемни под път и над път. Това ми дава надежда.

През тези 6 месеца Диксън е запознат с цялата картинка. Не вярвам институция в България, която и да е тя, да откаже инвестиция в такъв размер.

22 Левски с първа тренировка

Той е единственият човек, който е проявил желание да получи акциите на Левски. Ако бяха няколко и трябваше да избирам…”, коментира Сираков, който допълни, че не се притеснява за лиценза на сините.

“Преди 20 дни получихме лиценз. От тази гледна точка нямаме проблем. Всеки клуб в България трябва да е под мониторинг. Убеден съм, че документално Левски е най-изрядният клуб в България”, сигурен е легендарният футболист на родния гранд.

снимки: Спасияна Сергиева

Още от БГ Футбол

Виж всички