Пето място в многобоя за ансамбъла ни по художествена гимнастика

Пето място в многобоя за ансамбъла ни по художествена гимнастика

Ансамбълът ни по художествена гимнастика записа 5-о място в многобоя на Европейското първенство във Варна. Момичетата ни показаха известни колебания и в двете си съчетания – с 5 топки и 3 обръча и 2 чифта бухалки. Това им отреди незавидното място №5, като общият сбор на оценките им е 86.200. Първи завърши ансамбълът на Русия с 90.250, а на второ и трето място се наредиха Италия (87.450) и Израел (87.400). Въпреки това обаче положителното е, че утре момичетата ни ще играят на финалите и на двата уреда.

29 Европейско първенство по художествена гимнастика - Варна

Грациите ни стартираха участието си в многобоя с композицията с 5 топки. Момичетата в състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова взривиха залата със съчетанието си, което изпълниха почти перфектно. Допусната грешка и изпускане на топка обаче попречи за безупречното изиграване. Въпреки това нашите момичета получиха оценка от 46.000, което е сериозна атестация за труда както на грациите ни, така и на Весела Димитрова и Михаела Маевска.

14 Европейско по художествена гимнастика - ансамбълът с подиум тренировка

Малко след това момичетата ни показаха и другото си съчетание – с обръчи и бухалки. Шедьовърът им по музика от балета "Спартак" на Арам Хачатурян отново удиви с трудността си и накара зрителите да станат на крака. За жалост обаче ансамбълът ни допусна грешка и тук – изпускане на уред. Въпреки това родните грации бяха оценени с 40.200.

В отборната надпревара, която се формира от оценките от квалификациите за индивидуалното плюс оценките от двете изпълнения на ансамблите днес, България зае четвъртото място със сбор от 283.250 точки.

Снимки: Sportal.bg

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти