Гледай на живо

Евро 2020: Нидерландия - Австрия 2:0

Илиана Раева коментира представянето на Тасева и Калейн

Илиана Раева коментира представянето на Тасева и Калейн

Президентът на БФХГ Илиана Раева заяви, че Боряна Калейн е можело да стартира по-добре в квалификацията за многобоя, а Катрин Тасева е започнала доста уверено на Европейското първенство по художествена гимнастика към Варна.

След изиграване на съчетанията си с обръч и топка Тасева е втора във временното класиране, а Калейн - трета, след първите два от общо четири групи.

"Моята оценка за представянето им предполагам ще се припокрие с оценката на всички, които следят нашия спорт - специалисти, журналисти, съдии, че Боряна можеше да стартира много по-добре, но се случва. Не е страшно, защото това все пак е квалификация, трябва да влезем в първите 24. Катрин стартира доста уверено, много добре. Това, което като статистика мога да кажа, че Боряна на всички състезания влиза малко по-трудно и по-силните дни са й втори, финали. Направихме едно много бърз анализ и мисля, че тя утре ще покаже истинската си сила, защото е в много добра форма и тя, и Катрин. И се надявам да имаме късмет и добри дни", каза Раева след представянето на българките.

Президентът на БФХГ похвали гимнастичките от ансамбъл девойки, които вчера спечелиха три сребърни медала - в многобоя и на финалите на отделните уреди.

снимка: Анна Недкова

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти