Гледай на живо

Евро 2020: Белгия - Русия 2:0 /почивка/

Дамбраускас: Искаме да се подсилим още с универсални футболисти

Старши треньорът на българския футболен шампион Лудогорец Валдас Дамбраускас заяви, че отборът търси подсилване на още няколко позиции, но се стреми да намери добри универсални играчи.

Моци: Вярвам, че можем да се класираме за Шампионската лига (видео)
Моци: Вярвам, че можем да се класираме за Шампионската лига (видео)

"Селекцията не спира, дори когато трансферният прозорец е затворен. Имаме добър отбор, но искаме да се подсилим с още няколко нови играчи. Не искам да говоря за специфични позиции, сега повече търсим универсални играчи, които могат да свършат работа на повече постове. Със сигурност искаме да се подсилим на още 1-2 позиции", каза Дамбраускас.

Лудогорец се събра за лятна подготовка в понеделник, а днес замина на първия си лагер в Австрия. 
 

20 Лудогорец заминава на лагер в Австрия

"Първите три дни бяха много ползотворни. Играчите, които започнаха в понеделник, са добре. 2-3 седмици почивка са дали своя резултат. Футболистите се чувстват добре, значително по-свежи са. Естествено има влияние от миналия сезон, но такова ще има и в следващите години. Трябва да го отчетем при подготовката. Естествено всеки иска още няколко дни почивка, но ние сме професионалисти. Следващата седмица ще разберем съперника за Шампионската лига, а на 6 юли е първият ни мач. Поставени сме в първи и втори кръг и можем да срещнем по-лек съперник, въпреки че в тази фаза на сезона трудно може да се каже кой е силен и кой е слаб. В по-късните кръгове силите са по-изравнени, затова трябва да бъдем добре подготвени и да играем умно", добави още той.

Недялков: ШЛ винаги е цел за клуб като Лудогорец
Недялков: ШЛ винаги е цел за клуб като Лудогорец

"Имаме програма и всеки футболист, който беше ангажиран с националните отбори, ще получи още 5-6 дни почивка. Африканците идват на 20-и. Всеки знае кога трябва да бъде при нас. По принцип и днес е почивен ден заради пътуването, но когато пристигнем в Австрия, ще направим кратка сесия", завърши Дамбраускас.

Снимки: Владимир Иванов

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти