Звездите на Бразилия не са доволни, но няма да бойкотират Копа Америка

Звездите на Бразилия не са доволни, но няма да бойкотират Копа Америка

Играчите от националния отбор на Бразилия по футбол са се съгласили да участват на турнира Копа Америка, въпреки притесненията си от коронавируса и закъснялото решение страната им да бъде домакин на турнира. Становището на играчите на "Селесао" бе обявено веднага след победата с 2:0 над Парагвай в световна квалификация, в която се разписаха Неймар и Лукас Пакета. С успеха петкратните световни шампиони запазиха максималния си актив от шест победи в шест мача в световните квалификации. 

Бразилските национали обмисляха да бойкотират турнира Копа Америка, тъй като само преди броени дни континенталната футболна централа КОНМЕБОЛ реши да отнеме домакинството на Колумбия и Аржентина и да го даде на Бразилия, където има притеснително висок брой заразени с коронавирус, а близо половин милион души вече починаха от инфекцията. Според медиите в Бразилия играчите от националния отбор не са толкова притеснени от самото заболяване, колкото от решението на президента на Бразилската футболна конфедерация Рожерио Кабокло да приеме турнира без да се консултира с тях. 

Копа Америка трябва да започне в неделя с мача между Бразилия и Венецуела на стадион "Мане Гаринча" в столицата Бразилия. Дали турнир обаче наистина ще има ще стане ясно окончателно в четвъртък, когато по казуса ще се произнесе Върховният съд в Бразилия.

Още от Футбол свят

Виж всички