Три комплекта медали ще бъдат раздадени в първия ден на ЕП по художествена гимнастика

Три комплекта медали ще бъдат раздадени в първия ден на ЕП по художествена гимнастика

Три комплекта медали ще бъдат раздадени в първия ден на Европейското първенство по художествена гимнастика в Двореца на културата на спорта във Варна. Шампионатът започва официално утре с надпреварата при ансамблите девойки - многобой и двата финала на отделните уреди (с пет топки и с пет ленти). 

Състезанието стартира в 10.00 часа с група 1, в което е и България. Александра Василева, Камелия Петрова, Сузан Пуладиан, Кристиана Дойчева, Гергана Трендафилова и Мария Стаменова са с 10-и номер и ще играят първо с пет топки, а от 10.50 часа е втората ротация, в която българките са с пет ленти. 

Феновете подготвят изненада за грациите във Варна
Феновете подготвят изненада за грациите във Варна

В група 1 са Чехия, Норвегия, Германия, Естония, Унгария, Израел, Гърция, Полша, Австрия и България, а в група 2 - Грузия, Италия, Румъния, Швейцария, Финландия, Русия, Украйна, Словакия, Испания и Беларус. 

При девойките ще участват общо 20 отбора. Първите осем на всеки уред се класират за финалите. Те започват от 19.00 часа с пет топки, а от 19.55 са с пет ленти. Официалното награждаване е планирано от 20.35 до 21.05 часа.

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти