Гледай на живо

Евро 2020: Швеция - Словакия 1:0

Мъри Стоилов извежда Левски на първа тренировка?

Станимир Стоилов ще изведе Левски за първа лятна тренировка, твърди “Тема Спорт”, като се позовава на свои източници от “Герена”. Все още обаче не е ясно кога и къде ще стане това. 

Джоузеф Диксън на море с Благо Георгиев 🌴
Джоузеф Диксън на море с Благо Георгиев 🌴

Ситуацията около собствеността и преговорите с инвеститора от чужбина е много динамична, но събитията сочат, че нещата ще се случват в движение. Почти сигурно е, че до края на седмицата очакваният превод от 2,5 милиона евро ще пристигне, като парите са гаранция, че Левски ще има нов притежател на мажоритарния пакет акции, който в момента е в Наско Сираков. 

Мъри ще прави селекция основно от българи на “Герена”
Мъри ще прави селекция основно от българи на “Герена”

При такъв развой Станимир Стоилов ще стартира начело на “сините”, като е възможно това да стане и без подписан официално договор. Вече е ясен и екипът му - Цанко Цветанов и Саид Ибраимов. Говори се и за ангажирането на Георги Чиликов като основен скаут на клуба. В Левски на практика няма резервен вариант, ако Джоузеф Диксън не преведе парите. 

Наско Сираков взима милион за акциите при сделка
Наско Сираков взима милион за акциите при сделка

Дори и да се стигне до ново забавяне, идеята е Стоилов да започне с едно наум. Но истината е, че ако до края на седмицата парите не пристигнат, Левски изобщо няма да може да започне първенството, тъй като е възможно да загуби лиценза си и да бъде обявен в несъстоятелност от многобройните кредитори и институции, които чакат на опашката за задължения. 

Благо Георгиев предложил английския бизнесмен на Левски
Благо Георгиев предложил английския бизнесмен на Левски

Стоилов е наясно със ситуацията, но този път ще рискува, след като на няколко пъти вече отказа да се завърне на “Герена”. Мъри беше уволнен в началото на май 2007 година от тогавашния собственик Тодор Батков заедно с Наско Сираков. През тази година Мъри отказа да поеме Лудогорец заради разминавия в неустойките. Той е спряган и за руския Нижни Новгород.

Още от БГ Футбол

Виж всички