Шефът на бразилския футбол e обвинен в сексуално насилие

Шефът на бразилския футбол e обвинен в сексуално насилие

Президентът на Бразилската футболна конфедерация (КБФ) Роджерио Кабокло беше отстранен временно от поста, който заема, с решение на Комисията по етика. Решението е взето предвид отправени към него обвинения в сексуално и морално насилие върху служител на федерацията. Наказанието първоначално е със срок от 30 дни, докато Кабокло отрича всички обвинения. Няма подробности коя е служителката или служителя, който е подал оплакването. 

"Конфедерацията на Бразилия по футбол получи в неделя вечерта становището на Комисията по етика, която временно спира за срок от 30 дни, да изпълнява функциите си президентът Роджерио Кабокло, се казва в изявлението. При това положение в следващия месец функциите ще бъдат изпълнявани от Антонио Карлош Нунеш, който е вицепрезидент. Иначе напускането на Кабокло идва на фона на сериозно напрежение във федерацията. 

Селекционерът на националния отбор на страната Тите и футболистите му изказаха недоволство от факта, че Копа Америка беше преместена при тях и с кратко съобщение същия ден обявиха, че все още не са сигурни дали искат да играят или не. А официалното им решение ще стане известно след Световната квалификация срещу Парагвай утре. 

Бразилия, една от най-засегнатите от пандемията от коронавирус страни, беше избрана да приееме турнира след като Колумбия не успя да се организира по политически причини, а Аржентина също има проблеми с ограничаването на коронавируса. Според публикация в портала GloboEsporte.com, Кабокло е обещал на бразилското федерално правителство да уволни Тите от поста след мача с Парагвай.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти