Африканско проклятие тегне над Пеп Гуардиола в Шампионската лига

Африканско проклятие тегне над Пеп Гуардиола в Шампионската лига

След поражението на Манчестър Сити от Челси с 0:1 на финала в Шампионската лига в социалните медии се появиха най-различни коментари, а някои футболни фенове дори се питат дали 50-годишният испански специалист не е станал жертва на проклятие. Повод за подобни тълкувания дава любопитен цитат от мениджъра на Туре Яя - Дмитрий Селюк, от 2018 година. Недоволен от това, че Пеп Гуардиола често държи Туре на скамейката на резервите в последния сезон на “Етихад” на превърналия се в легенда за Ман Сити котдивоарец, Селюк казва, че каталунецът е обърнал цяла Африка срещу себе си с отношението си към клиента му.

Гуардиола обърна Африка срещу себе си, много африкански футболни фенове се отказаха от Манчестър Сити. И съм сигурен, че в бъдеще много африкански шамани няма да позволят на Гуардиола да спечели Шампионската лига. Това ще бъде африканско проклятие за Гуардиола. Животът ще покаже дали съм прав или не. Фактът, че Гуардиола сложи край на кариерата на Яя в Манчестър Сити, не е просто грешка, а престъпление. Но бумерангът ще се върне, Пеп. Ще видите какво представляват африканските шамани, винаги помнете това”, казва преди три години Селюк.

Братът на Агуеро с гневен коментар по адрес на Гуардиола
Братът на Агуеро с гневен коментар по адрес на Гуардиола

Гуардиола има 2 трофея от Шампионската лига като старши треньор на Барселона, но вече 5 години не може да спечели турнира с Манчестър Сити, а не успя да го стори и с Байерн (Мюнхен) в трите сезона, в които водеше баварците.

Още от Булевард

Виж всички