Сериозни проблеми пред Ясен Петров

Сериозни проблеми пред Ясен Петров

Сериозни проблеми налегнаха селекционера на България Ясен Петров преди трите контроли с участниците на Европейското първенство - Словакия (1 юни, Рийд, Австрия), Русия (5 юни, Москва) и Франция (8 юни, Париж). 
Ден преди пътуването за Австрия, където трикольорите ще изиграят първата си проверка със словаците, стана ясно, че няколко човека отпадат от мини турнето на “лъвовете”. 

Георги Костадинов

Както е известно, първоначално Петров обяви списък от 31 футболисти, но петима от него със сигурност са аут и за трите мача. Това са Антон Недялков, Георги Йомов и Кристиян Димитров, които се присъединяват към контузения капитан Георги Костадинов. Поради травма в рамото и талантливият Димитър Костадинов също ще пропусне възможността да дебютира с националната фланелка.

Георги Йомов

Ясен Петров няма да може да разчита за мача със Словакия и на футболистите на Черно море и Арда - Илиан Илиев, Лъчезар Котев, Даниел Димов, Спас Делев, Георги Георгиев и Иван Караджов, които по-късно днес играят бараж за класиране в евротурнирите. Шестимата ще пристигнат тази вечер в лагера, а утре рано тимът лети за Австрия, където вдругиден играе срещу Словакия. Играчите на "моряците" и "кърджалии" ще имат възстановителна тренировка при пристигането в Рийд, като Петров ще може да ги ползва чак за визитата в Москва.

Антон Недялков

“Дай Боже всички да са здрави и да нямат контузии на баража. Ще играем с тези футболисти, които са здрави и могат”, сподели Петров пред Sportal.bg. 

Кристиян Димитров

Няма да бъдат викани други футболисти, тъй като няма време кога да им бъде издадена виза за Русия.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти