Гледай на живо

Евро 2020: Швеция - Словакия 0:0 (почивка)

Петър Колев: Търсим всекидневно, водим преговори, имаме набелязани хора

Старши треньорът на Берое Петър Колев призна, че привличането на вратар и централни защитници е приоритет в селекцията на “заралии”. Специалистът говори пред БНР - Стара Загора и коментира раздялата с общо 13 футболисти, част от които привлечени през последния сезон.

Берое с шест нови футболисти до момента
Берое с шест нови футболисти до момента

"Смятаме, че на другите позиции ще се справим, с изключение на позицията на още един външен полузащитник. Там обаче имаме почти готов вариант. Името обаче ще обявим, когато футболният съюз обяви някакви правила за следващия сезон, регламента, колко чужденци могат да играят извън Европейския съюз.

Генади Ганев ще остане. Изборът на този пост обаче е изключително труден. Търсим всекидневно, водим преговори, имаме набелязани хора, чакаме да се случат нещата. Смятаме, че изборът ни за първи вратар ще бъде добър. Иван Гошев също ще получи своя шанс за изява, ще бъдат поставени в конкурентна среда.

Аз и преди два дни казах - не бива да се допуска повече това нещо - да се оставят толкова играчи да нямат договори, с неяснота за бъдещето. Вярно е, че малко беше по-голяма бройката на чужденците, отколкото трябва. Трябваше да се разделим с някои, но това не е някаква чистка. Нещата станаха от само себе си. Хора, които не бяха щастливи тук и го виждах че не са. Други, които бяха проблемни. Съвкупността от всички тези неща доведе до напускането на толкова играчи.

Разговаряхме с Ивко Ганчев и преценихме, че ще е по-добре да ми е първи помощник. Затова привлякох Стоян Ставрев като треньор на вратарите. Той като бивш футболист на Берое е запознат с обстановката, с града, смятам, че в това отношение избора ми е правилен. Познавам Емануил Луканов от доста време, заедно завършихме и последния курс за Пролиценз в София. Знам, че има добри познания в областта на кондиционната подготовка. Той е млад човек, който има съвременния виждания за това как трябва да протича една подготовка, особено в кондиционен аспект. Ще ни е изключително полезен в това отношение.

Първите 8-9 дни ще сме тук в Стара Загора, след това заминаваме на лагер в Банско. Там ще останем две седмици. Останалата част от подготовка ще бъде отново в Стара Загора. По всяка вероятност в Стара Загора ще изиграем две контроли - първата и последната, в Банско ще изиграем четири", каза Колев.

Още от БГ Футбол

Виж всички