Милен Николов: Габрово заслужава отбор в професионалния футбол, Янтра ще получи 40 лева от ТВ права

Милен Николов, който през последната година и половина заемаше позицията на изпълнителен директор в Янтра (Габрово), бе гост в студиото на Sportal TV. Той говори за трудностите по време на пандемията.  

"Хората няма от какво да се притесняват, друг ще дойде на моето място, но важното е да се запази линията на развитие. Успяхме да спестим средства по време на пандемията, защото нямаше мачове. Това ни помогна и при влизането ни във Втора лига. Нямаше как да откажем участие във второто ниво, защото хората нямаха да ни вярват през следващия сезон."  

Николов отрече Монтана и Костадин Ангелов да са преговаряли. Той добави, че треньора е обвързан с Габрово, защото е играл там и не му е отнело много време, за да поема Янтра. 

"Димитър Видев бе представен от ЦСКА 1948. Още няколко момчета отиват в елита. Това е атестат за добре свършена работа. След пет поредни победи беше ясно, че някои играчи ще напуснат отбора."

Той обаче очаква много по-трудна втора година за Янтра във втория ни ешелон. Желанията на феновете ще са нереалистични. Бъдещето на някои от сегашните играчи не е ясно, а и борбата за оцеляване ще бъде много по-оспорвана. 

"Много съм щастлив, че се подобрява базата в Габрово. Това нещо ще остане през годините. Ще се изгради писта, ще се подмени тревната настилка и ще се изгради поливна система. Всичко това дава предпоставка за по-добри резултати. В новите съблекални мирише на футбол, а в старата можех да се депресирам."

Николов обърна и сериозно внимание на парите, които се получават от телевизионните права. Като се очаква Янтра да получи символичните 40 лева, при седем излъчени мача.

"Без да обиждам никого, но парите от правата не са перо от бюджета. Във Втора лига се плащаха 6000 лева на мач. Тези пари се делят - 70% за домакините и 30% за гостите. Ние искахме да излъчваме мачовте си, но от БФС ни казаха, че няма как това да се случи. После трябваше да се излъчват повече мачове, заради което се намалиха парите и трябваше да си делим по 1000 лева с другия отбор. Тези пари обаче идват в отборите, когато се платят глобите към БФС. Имаме седем мача, за които ще вземем седем хиляди лева. Глобите ни са в размер на 6960 лева. Ние ще вземем 40 лева от телевизионни права."

Милен Николов благодари на жителите, бизнеса и общината в Габрово за подкрепата през цялото това време. Пожела на отбора да се запази линията на развитие и заяви, че града заслужава да има отбор в професионалния футбол.   

Хапни като шампион с безплатна доставка от Takeaway.com!

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти