Преговорите между Мерцедес и Хамилтън са временно спрени след случилото се в Монако

Преговорите между Мерцедес и Хамилтън са временно спрени след случилото се в Монако

Преговорите за новия договор на седемкратния световен шампион Люис Хамилтън и тотално доминиращия отбор във Формула 1 Мерцедес са временно прекратени. Това твърдят италианските медии, като според техни източници причината е фиаското в Гран При на Монако миналата неделя. 

В началото на годината шефът и акционер в отбора на Мерцедес Тото Волф държеше новият контракт с Хамилтън да бъде подписан още преди лятната пауза до средата на юни, но по всичко личи, че сега това няма да се случи. 

След трагичното представяне в квалификацията по улиците на Княжеството Люис е бил изключително ядосан и директно е критикувал с доста остър език своя отбор по време на анализа след седмото място, от което трябваше да стартира в неделя. На срещата е присъствал и Тото Волф. 

В събота са взети решения за промяна на настройките в предницата на W12 болида на шампионите. В неделната надпревара те се оказаха отново грешни и не сработиха със стила на управление на Хамилтън, който финишира седми, без да успее да спечели нито една позиция през цялото състезание. 

В същото време съотборникът му Валтери Ботас с абсолютно същите настройки успя да се представи по-добре в квалификацията и в състезанието до отпадането му заради увредена централна гайка на предна дясна гума. Обикновено голямата звезда на Мерцедес подхожда философски след изпуснати победи и заявява, че с отбора печелят и губят заедно. 

След финала в Монако обаче Хамилтън беше бесен и пред медиите хвърли цялата вина върху отбора си за провала, като заяви, че той трябва да послужи като обеца на ухото не за него, а за Мерцедес.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички