Белия: Искаме да се възползваме от слабите страни на ЦСКА и да вземем купата

Наставникът на Арда (Кърджали) Николай Киров даде пресконференция преди утрешния финал в турнира за Купата на България. Момчетата на Белия ще спорят за трофея с ЦСКА-София. 

"Надявам се, че сме готови. Арда е от младите клубове във висшия ни ешелон и е хубаво, че толкова скоро, откакто се състезава в елитната ни група, успя да стигне финал. Нормално е настроението да е приповдигнато, виждам го при състезателите. Трябва да съумеем да концентрираме играчите, финалите се печелят от по-концентрираните. Бил съм и от двете страни на тези финали, затова казвам, че тези двубои няма фаворити. 

11 Пресконференция на Николай Киров преди финала с ЦСКА-София

Имаме доста състезатели в състава, които са печелили този трофей, мисля си, че този опит е полезен. Важното е този финал да бъде печеливш за Арда, а в личен план няма значение. Има няколко трофея в музея на Арда, надявам се те да се умножат. Има един ден, ще насочим усилията си като треньорски екип да подготвим футболистите по най-добрия начин. На 100% сме здрави, въпросът е на терена как ще се чувстват, затова още не сме решили в какъв вид ще бъдем утре. 

Анализираме сме доста нашия съперник - като всеки отбор има силни и слаби страни. Целим да се възползваме от слабите им страни и да им попречим да покажат своите силни. Тренираме всяка възможност, която предоставя финалът. Арда ще има привърженици утре, разбира се, бройката няма да е такава като на нашия противник, но те са доказали, че са доста верни и ще бъдат с нас", заяви Киров.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти