Вилньов очаква още грешки от Хамилтън

Вилньов очаква още грешки от Хамилтън

Световният шампион от 1997 година Жак Вилньов очаква звездата на Ред Бул Макс Верстапен да принуди лидера на Мерцедес Люис Хамилтън да допуска още грешки в хода на шампионата във Формула 1. Седемкратният световен шампион допусна нетипична за него грешка на „Имола“, но успя да се спаси и дори финишира втори. Въпреки силното представяне на отбора на Ред Бул Хамилтън води с 3 на 1 победи срещу основния си претендент за титлата през тази година Верстапен, а в класирането при пилотите това се изразява с 14 точки преднина след четвъртия кръг. 

„В последните години Верстапен е свикнал да натиска до краен предел болида си, за да успее да се качи на подиума или да спечели една или две победи за сезон. Така тази година, когато вече е в бърз болид, за него е нормално да натиска. Хамилтън, от друга страна, рядко се нуждае да достига границите на възможностите на болида си и въпреки това печели титла след титла“, коментира случващото се през този сезон Вилньов. 

„Тази година обаче нещата са различни и той ще трябва да натиска също, което неминуемо ще доведе до още грешки като тази на „Имола“. Истина е, че Люис греши много рядко, но ако Макс се възползва от всяка една, то има шанс още тази година да свали шампиона от трона му“, завърши канадецът.

Още от Моторни спортове

Виж всички