Играчите на Ливърпул и Манчестър Юнайтед си играха на котка и мишка с протестиращите

Играчите на Ливърпул и Манчестър Юнайтед си играха на котка и мишка с протестиращите

Футболистите и щабът на Манчестър Юнайтед са пристигнали на "Олд Трафорд" седем часа преди началото на дербито с Ливърпул. Този ход, който бе пазен в пълна тайна до самата му реализация, беше част от предпазните мерки, които взеха в клуба срещу  новите протести на феновете.

Както е известно, дербито трябваше да се играе на 2 май, но бе отложено заради масови протести на привържениците, при които се стигна до нахлуване на терена, а впоследствие и до сблъсъци с полицията.

Играчите са пристигнали днес с личните си автомобили около 13 часа местно време. Още в подстъпите към стадиона пък полицията е изградила пропускателни пунктове, за да се ограничи достъпа на всякакви външни лица в близост до "Олд Трафорд".  Междувременно два автобуса на Юнайтед са се придвижили до хотел "Лаури", където традиционно отсядат футболистите на "червените дяволи" преди мач, за да заблудят феновете и да отвлекат вниманието. 

Ливърпул също предприе нестандартна тактика, за да се справи с капаните, поставени от феновете. Официалният автобус тръгна по-рано по пътя към "Олд Трафорд", но бе блокиран от автомобили, които спряха на платното и му попречиха да премине.  Това се е случило на улица в близост до хотела, в който бяха настанени. гостите. Даниел Тейлър от "Ди Атлетик" твърдеше, че фенове на "червените дяволи" дори са спукали гумите на возилото. На мястото пристигна полиция и освободи пътя, а по-късно се разбра, че играчите на Ливърпул не са били във возилото, а все още в хотела. 

Около стадиона също започнаха да се събират фенове за новия протест, чийто начален час бе обявен за 20:00 часа българско време.

Феновете на Юнайтед пред "Олд Трафорд" ставаха все повече. Те запалиха факли и димки и част от тях са твърдяли, че отново ще стигнат до терена. 

Репортер на "Скай Спортс" информира, че съставът на Ливърпул се е качил на друг автобус, който е тръгнал от хотела в 20:30 часа. Малко преди 21:00 часа гостите пристигнаха на "Олд Трафорд" въпреки всички опити на феновете на "червените дяволи" да попречат това да се случи. 

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти