Феновете в Англия май ще успеят

Феновете в Англия май ще успеят

Желанието на феновете да участват в управлението на любимите си клубове в Англия по всичко изглежда ще бъде удовлетворено. След като Челси обяви, че привърженици на отбора ще бъдат допуснати до заседанията на борда, днес "Дейли Мейл" информира, че останалите клубове от топ 6 ще последват този пример.

Конкретният модел на Челси включва трима представители на феновете, които ще бъдат избирани от привържениците и ще представят тяхното мнение пред ръководството. Те няма да имат право да гласуват при вземането на решенията, но от клуба твърдят, че ще се вслушват в мнението им.

Това, разбира се, е далеч от исканото от някои привърженици, като тези, които са в основата на протестите срещу ръководството на Манчестър Юнайтед, които настояват за мнозинство от 51% при управлението на клуба. Мнението на феновете обаче ще бъде чувано с готвените промени и така по-трудно ще се стига до парадоксалната ситуация, в която клубовете от топ 6 обявиха, че влизат в Суперлигата, след което 48 часа по-късно се оттеглиха от нея заради натиска на привържениците и властите.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти