Розберг предупреди Верстапен: Хамилтън няма да забрави случката от първи завой на "Имола"

Розберг предупреди Верстапен: Хамилтън няма да забрави случката от първи завой на "Имола"

Световният шампион от 2016 година Нико Розберг е пилотът, който може би най-добре познава седемкратния световен шампион Люис Хамилтън. Двамата бяха съотборници в Мерцедес за четири години, но се познават от деца, когато са се състезавали в картинг шампионатите. Розберг е и единственият пилот във Формула 1, който успя да победи Люис в директна битка за титлата в новата турбо-хибридна ера. 

Нико предупреди пилота на Ред Бул Макс Верстапен, че Хамилтън може и нищо да не е казал по радиото или след състезанието на „Имола“ през миналия състезателен уикенд, но няма да забрави и ще си отмъсти на пистата за случилото се на първи завой след старта. 

„Повярвайте ми, познавам много добре Хамилтън и той няма да забрави какво се случи на първи завой след старта на „Имола“. Много хора си мислят, че щом не каза нищо по въпроса след състезанието или дори по радиото към своя отбор, то Люис ще подмине бруталната маневра на Макс Верстапен. Точно обратното, щом не каза нищо, значи Хамилтън ще изчака своя момент и ще си отмъсти. Ще го направи на пистата, някой да не реши, че ще удари Макс с колата си на някоя пешеходна пътека“, пошегува се Розберг. 

„Макс умишлено постъпи толкова брутално, за да покаже на Люис, че тази година има сериозен конкурент за титлата с достатъчно бърз болид. Това е страхотно за феновете на спорта, които са зажаднели за истинска битка за титлата. Преди да успея да спечеля първенството и да победя Хамилтън в директен двубой с еднакви болиди, никой не вярваше, че мога да го постигна. Аз обаче винаги съм вярвал, че ще постигна целта си, и съм убеден, че в момента и Макс мисли същото. Това ще му помогне, но пътят до титлата е много дълъг и не битките на пистата, а психиката печели титлата“, завърши германецът.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички