Димитър Иванков и Дани Илиев с благотворителен жест на Велика събота

Димитър Иванков и Дани Илиев с благотворителен жест на Велика събота

Сдружение "Заедно за Сердика", бившият играч на ФК Левски Димитър Иванков и ММА-боецът Дани Илиев зарадваха деца и младежи, настанени в домове от семеен тип в район "Сердика". След като бе отслужена молитвена литургия от отец Петър в църквата "Света Петка" в кв. "Орландовци", всички присъстващи посетиха децата от домовете в кв. "Бенковски" и кв. "Надежда" и ги зарадваха с яйца и козунаци за Великден. 

Боядисаните яйца заредиха малчуганите с много емоции и усмивки. След това младежите от сдружение "Заедно за Сердика" посетиха и Центъра за постоянна потребност от медицинска грижа в кв. "Фондови жилища", където дариха хранителни продукти. Председателят на "Заедно за Сердика" Аделина Карчина поздрави младежите с престоящия Великден и лично се запозна с това от какво още имат нужда. Всички доброволци поеха ангажимент в най-кратки срокове желанията на малчуганите да станат факт. 

Димитър Иванков и Дани Илиев останаха впечатлени от уменията на едно от децата в кв. "Орландовци", което показа уникални картини, нарисувани лично от нея. Директорът на домовете за настаняване от семеен тип за деца и младежи Цветан Предов благодари на Сдружение "Заедно за Сердика"за прекрасната инициатива и изрази надежда примерът им да бъде последван и от други хора.

Още от БГ Футбол

Виж всички