Величков: Боби каза да не се занимавам, защото той е уредил "милиарди" от спонсори

Партньорът на Димитър Бербатов в кандидатурата за президент на БФС на голмайстор номер 1 - Петър Величков отговори пред Sportal.bg на нападките на Венцеслав Стефанов. Членът на изпълкома каза, че завърналия се президент на централата Борислав Михайлов му е казал да не се занимава с търсене на спонсори, защото той вече е намерил достатъчно. Величков също така говори и за някои други аспекти на предстоящия конгрес и финансирането на БФС.

Величков описа как изглежда БФС в момента
Величков описа как изглежда БФС в момента

"Мярнах някъде написано нещо, което Венци Стефанов е казал. Да се направи анкета сред футболистите от 90та година до днес дали искат Бербатов. Бербатов през 90те е бил още дете, но не това е най-важното. Не бих препоръчал да се замеряме с анкети. Имаше наскоро някаква анкета, не помня кой сайт я беше пуснал , в която не знам защо и моето име беше замесено. Повече от 2500 души бяха участниците в тази анкета. Ако правилно си спомням там Бербатов беше поставен на първо място, на второ бях аз, а на трето Кирил Домусчиев. Двамата с Бербатов събирахме около 70 % от гласувалите. Михайлов имаше 1 %, а протежето на Венци - Костадинов имаше 2 %. Ако на конгреса пак ще прибират бюлетините на хората и ще им оставят само бюлетината на Михайлов в ръцете да не се окаже , че ще има накрая празни урни", заяви Величков.

Венци Стефанов: Бербатов ще бъде ошамарен на конгреса, хората не вярват на балалайки
Венци Стефанов: Бербатов ще бъде ошамарен на конгреса, хората не вярват на балалайки

"Не бих искал да изваждам неща от кухнята, казах го неколкократно вече, но след като Венци иска да чуе ще кажа, че когато Михайлов гледаше тавана и определяше кой с какво уж щял да се занимава в Новия Изпълком и каза, че аз ще отговарям за спонсорствата в БФС, аз приех това сериозно. Непосредствено след това обаче Михайлов ми каза - Не се занимавай, свиркай си, аз спонсорите съм ги намерил. Как да дадеш помощ, която не ти искат. Не помня освен за Славия, един от най-старите и уважавани клубове в България за какво друго отговаряше Венци Стефанов в Изпълкома", каза Величков.

Боби: Връщам се, не видях нещо да се промени! Бербатов да заповяда на редовния конгрес (видео)
Боби: Връщам се, не видях нещо да се промени! Бербатов да заповяда на редовния конгрес (видео)

"Нека е ясно обаче кой издържа на практика БФС - това е УЕФА. Минимални средства се добавят от членски внос, правата над професионалните лиги, глоби на отборите и състезателите и приходи от Националната Футболна база, които и до ден днешен БФС не може и няма да си събере напълно. Пари влизат и от участието на нашите отбори в турнирите на УЕФА, където е ясно, че всички трябва да сме благодарни основно на Кирил Домусчиев и Гриша Ганчев за онова, което постигат отборите им. Опс, да не пропусна и “милиардите” от спонсорски договори, които Боби беше осигурил и заради които аз трябваше да бъда само поредният фигурант в Изпълкома".

Бербатов: Това, което се случва, е подигравка с нашия любим спорт, светът ни се смее
Бербатов: Това, което се случва, е подигравка с нашия любим спорт, светът ни се смее

“Лесно” се осигуряват спонсори, когато националите ти ги бият под път и над път с по 3-4 гола, когато най-интересното в първенствата ти са скандалите и недоволството на клубовете и когато има съмнение за корупция, когато за да не ходят боси и голи децата ни на футболни тренировки родителите плащаме за всичко. Лесно е, защото такава продукция просто никой не желае да купи. Венци за пореден път те призовавам - Нека спрем с личните нападки, грозно е и само увеличава срама, който би трябвало да изпитваме от съвместната си работа начело на БФС", завърши Величков.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти