Реал ще плати 200 000 евро, за да може да използва Марсело в Лондон

Реал ще плати 200 000 евро, за да може да използва Марсело в Лондон

Реал Мадрид ще плати цели 200 000 евро, за да може Марсело да бъде част от отбора по време на реванша срещу Челси от полуфиналите в Шампионската лига, разкрива “Ас”. На толкова се оценява чартърният полет, който ще откара бразилеца до Лондон в сряда - часове преди самия мач. Както е известно, Марсело няма да може да потегли още във вторник за Албиона със своите съотборници, тъй като ще бъде ангажиран да бъде член на избирателна комисия по време на регионалните избори в Мадрид на 4 май (вторник). 

Опитният играч започна като титуляр за Реал в първия полуфинален мач с Челси, завършил 1:1. Марсело е бразилски национал, но притежава и испански паспорт от 2011 година, което е обичайно за южноамериканците в Ла Лига, тъй като има ограничения за броя на играчи извън ЕС. Всички с испанско гражданство в избирателния списък обаче подлежат на призоваване да работят в избирателни секции в деня на изборите, за което получават заплащане от 65 евро и са длъжни да се явят, освен ако не представят обстоятелства, които ги възпрепятстват. 

Друг играч на РеалВиктор Чуст, който е контузен, също бе избран да наблюдава изборния процес по време на изборите в мадридска област.

Още от Футбол свят

Виж всички