Шумахер: Верстапен ще принуди Хамилтън да допуска още грешки като на „Имола“

Шумахер: Верстапен ще принуди Хамилтън да допуска още грешки като на „Имола“

Комбинацията от силната форма на Макс Верстапен и по-добрия болид на Ред Бул за тази година ще създаде много главоболия за Люис Хамилтън и тотално доминиращия от началото на турбо-хибридната ера тим на Мерцедес. Седемкратният световен шампион допусна нетипична за него грешка по време на втория старт от сезона на пистата „Имола“, която за малко не доведе до отпадането му. 

Според бившия пилот Ралф Шумахер подобни неточности от страна на Люис ще започнем да виждаме дори по-често, след като той не е свикнал да има сериозна конкуренция от години насам. Братът на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер е убеден, че Хамилтън ще трябва да кара на лимита на възможностите на болида на Мерцедес, за да отговори на скоростта на Верстапен, което със сигурност ще доведе и до нови грешки. 

„Със сигурност ще видим още грешки от страна на Хамилтън. Тоталната му доминация заедно с тази на Мерцедес ни накара да забравим колко грешеше той като пилот на Макларън. Сега ще трябва да кара на лимита на възможностите на болида, и то в постоянно напрежение от Верстапен. Ще допуска още грешки като тази на „Имола“ и ако Макс остане напълно концентриран борбата за титлата, ще е жестока“, коментира Ралф Шумахер. 

„Това не се е случвало на Люис от силните години на Нико Розберг. Да, имаше битки с Фетел, но Ферари бяха конкурентоспособни само на няколко писти от целия сезон и реално нямаше как Себ да го притисне до стената. Тази година ще е различно“, завърши германецът.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички