Жената на починалия Фаусто Грезини пое едноименния отбор в MotoGP

Жената на починалия Фаусто Грезини пое едноименния отбор в MotoGP

Надя Падовани пое ролята на президент в отбора на Грезини в Световния шампионат по мотоциклетизъм в клас MotoGP след смъртта на съпруга ѝ и основател на отбора Фаусто Грезини през февруари. От тима на Грезини съобщиха, че техните синове Лука и Лоренцо също ще получат важни постове. 

„Семейството ни иска да продължи дейността си в световния шампионат, а мечтата на Фаусто да върне отбора в MotoGP като независим ще се осъществи през 2022“, обявиха от Грезини, които в момента си партнират с Априля. Те подписаха договор с притежателите на комерсиалните права Дорна миналата година, за да се състезават като независим отбор. Грезини се състезава във всички три категории на световния шампионат. 

„Да имаш независим отбор в Кралския клас е много трудоемко, защото трябва да изградиш всичко от нулата. Аз обаче знам, че всички в компанията дават 110 процента от себе си, за да сбъднем тази мечта. В момента водим преговори с някои конструктори и скоро ще обявим как ще изглежда бъдещето ни в MotoGP“, каза Падовани. 

Фаусто Грезини, двукратен шампион в 125-кубиковия клас (сега познат като Moto3), почина на 60-годишна възраст.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички