Бъдещето на Меси се изяснява скоро, преговорите започват

Бъдещето на Лионел Меси, което е обвито в мъгла през последната година, може да получи своето постепенно просветляване в близките дни, съобщава телевизия TV3. Медията допълва, че около масата за първоначални, макар и неформални за момента, преговори се очаква да седнат аржентинеца, както и баща му, който се изявява и като агент на играча, Жоан Лапорта и супер агента Жорже Мендеш. 

Договорът на аржентинската легенда на Барселона изтича през лятото, а преди началото на настоящата кампания той направи солиден опит да напусне каталунците без пари. От тогавашното ръководство отказаха да уважат желанието му, а след “смяната на караула” и поемането управлението от Жоан Лапорта изглежда все по-вероятно той да реши да остане на “Камп Ноу”. В Испания са уверени, че приоритет за Меси е силен спортен проект, а не парите и той е готов да намали заплатата си с около 50% при договор за две години, за да остави по този начин свободни ресурси, които да бъдат вложени в селекцията през лятото. 

Аржентинската звезда е подредил за момента приоритетите си и има желание да остане именно за още два сезона, което да му гарантира футбол на високо ниво и до световното първенство в Катар през декември 2022-а, след което вижда бъдещето си в МЛС, където Интер Маями на Дейвид Бекъм е смятан за фаворит за бъдеща негова дестинация. Само преди дни се появи инфорамция, че от ПСЖ вече са отправили конкретна оферта към Меси, която във финансово отношение ще бъде трудна за достигане от каталунците.

Още от Футбол свят

Виж всички