Феновете на Славия с декларация по повод искането за разширяване на efbet Лига

Феонвете на белите от "Националния клуб на слависта" изпратиха до медиите своята гледна точка за събитията от последните дни. Ето какво казват те по повод искането за разширяване на efbet Лига: 

"Нямаме нужда от административна помощ, но и не искаме обслужваща журналистика Заявяваме ясно, че не желаем любимият ни клуб да остане по административен път в „А“ група, защото ще го направи по чисто спортен път на терена. Но заявяваме и, че не искаме „Славия“ да става жертва на обслужваща журналистика. Венцеслав Стефанов, заради непремерено говорене пред медиите, в което често казва и истини, които други не се осмеляват да изрекат, настрои голяма част от българския футбол срещу себе си, но всъщност срещу „Славия“. 

Но Стефанов говори за необходимостта от разширяване на „А“ група още преди повече от година, когато любимият ни отбор беше далеч от сегашните спортно-технически проблеми. Независимо от това два популярни сайта публикуваха почти еднакви материали с едни и същи аргументи, и то по едно и също време. Обслужвайки корпоративните интереси на издателите си изцяло на гърба на „Славия“. Може да се провери лесно откъде тръгна сегашната кампания за разширяване на елитната група – инициатори бяха общински отбори, които сега са в последната четворка. 

„Славия“ е дългогодишен грешник за друга популярна медия, където оправдават загубите на любимия си отбор с прокоби. Там преди последния мач с „Етър“ написаха директно как съдията Железов щял да подпомага „Славия“ във Велико Търново. Когато това не се случи и бе видяно от цяла непредубедена футболна България, не прочетохме ако не извинение, то поне малко разкаяние или дори уточнение. 

Убедени сме, че „Славия“ ще отстои по спортен път мястото си в елита на българския футбол – там където е вече 108 години. Затова, макар да смятаме, че е по-добре съставът на „А“ група да бъде разширен, се надяваме това да не бъде прието за предстоящото първенство. Вярваме във възможностите на треньорския екип и на футболистите на „Славия“ и ще ги подкрепяме безусловно по пътя, който ще ги изведе до положителен финал на настоящата кампания. Само „Славия“! 

Национален клуб на Слависта"

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти