Куман с изказване, което няма да се хареса на президента

Куман с изказване, което няма да се хареса на президента

Наставникът на Барселона Роналд Куман е поредният човек от водещите клубове в Европа, който изрази недоволството си от все по-натоварения график. Досега през кампанията неговият тим е изиграл 48 мача, а тепърва го очаква тежък финал в Ла Лига. В същото време испанският колос е един от малкото останали клубове, които подкрепят идеята за Суперлигата, която би увеличила както броя на срещите на отборите, така и финансовите постъпления от ТВ права. 

"Играем много срещи - пътуваме, играем, и после пак. Губим много енергия и се борим за титлата, уморени сме повече психически, отколкото физически. Знам, че приходите от телевизията са важни и трябва да приемем това. Но трябва да обсъдим календара на големите клубове", заяви Куман. 

Ювентус и Реал Мадрид са останалите твърди поддръжници на проекта за Суперлигата, който засега е поставен на пауза. Президентът на Барса Жоан Лапорта обаче държи той да се реализира и обясни, че би било историческа грешка клубът да не приеме отправената покана да участва в него.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти