Надал и Джокович: Отсъствието на фенове се отразява на интензитета на мачовете

Надал и Джокович: Отсъствието на фенове се отразява на интензитета на мачовете

Отсъствието на фенове по трибуните се отразява на интензитета на мачовете в елитния тенис, категорични са ветераните Рафаел Надал и Новак Джокович. Привържениците отсъстват от турнирите от началото на КОВИД-19 пандемията и с изключение на Откритото първенство на Австралия през февруари, тенденцията се запазва.

Надал надви аржентинеца Федерико Делбонис с 6:1, 6:2 на "Мастърса" в Монте Карло и въпреки че победата привидно изглежда лесна, испанецът не смята така.

"Трудно е да поддържаш високо ниво за целия мач, когато по трибуните няма зрители. Те винаги са ни мотивирали и са поддържали интензитета в играта ни. Когато те са по местата си, ти искаш да им покажеш какво можеш, каза испанецът. - Истина е, на мен лично публиката ми липсва много и не мога да лъжа. Наслаждавам се на тениса повече, когато е пред хора".

Джокович надви с 6:4, 6:2 19-годишния италианец Яник Синер, но и той изчерпа бързо енергията си.

"Зрителите трябва да се върнат възможно най-скоро по трибуните. Те ни дават толкова много енергия и ни мотивират да бъдем на най-високо ниво в спорта, който всички обичаме", каза той, но също така призна, че когато е тихо, е малко по-концентриран.

"Когато на корта и по трубините е по-тихо, някои от нас са по-фокусирани. Лично аз така мисля повече за себе си, защото няма какво да ме разсейва".

Още от Тенис

Виж всички