Ембийд и Сиксърс удържаха резервите на Нетс

Ембийд и Сиксърс удържаха резервите на Нетс

В най-очаквания мач от тази нощ в НБА Филаделфия 76ърс победи със 123:117 Бруклин Нетс в пряк сблъсък за първото място в редовния сезон. Чрез успеха Сиксърс запазват върха в Източната конференция с актив от 38 победи и 17 загуби, докато нюйоркчани остават с 37-18.

Играчите на Филаделфия обаче трябваше да потреперят за победата, след като почти изпуснаха двуцифрена преднина срещу резервите на "мрежите" в последната четвърт. Ключови изстрели от наказателната линия на звездите Бен Симънс и Джоел Ембийд обаче подсигуриха успеха на Фили.

Ембийд бе неудържим в редиците на Филаделфия с 39 точки, 13 борби, 2 асистенции и 2 чадъра, като даде поредна заявка за приза за "Най-полезен играч" през сезона. Тобайъс Харис добави още 26 точки за победителите, които в един момент в началото на последната четвърт имаха преднина от 22.

За Бруклин 37 точки реализира Кайри Ървинг, а още 17 прибави бившият играч на Филаделфия Ландри Шамет. Гостите обаче така и не успяха да поведат в резултата в нито един момент от мача след първата четвърт, а влияние за това оказа и отсъствието на някои ключови играчи в състава им, в това число Кевин Дюрант, Джеймс Хардън, Блейк Грифин, ЛаМаркъс Олдридж, а ключовите минути от последната част и Кайри не се появи в игра.

Още от Баскетбол

Виж всички