Феде Валверде: На Каземиро, Модрич и Кроос им излизат трофеи от ШЛ от ушите

Феде Валверде: На Каземиро, Модрич и Кроос им излизат трофеи от ШЛ от ушите

Халфът на Реал Мадрид Федерико Валверде изрази голямото си възхищение към своите съотборници в средата на терена - Каземиро, Лука Модрич и Тони Кроос. Също така той подчерта, че не го е страх да се конкурира с тях, а вместо това борбата за игрово време му доставя удоволствие.

“Те са спечелили всичко в Испания и на международно ниво. Трофеите от Шампионската лига излизат от ушите им. Ако ги съчеташ, те ще съставляват перфектния играч. Казе винаги внимава за всичко. Той е силен, бърз, вижда отварящите се пространства и забелязва играчите, които идват да пресират. Лука е динамичен и пасовете му минават между линиите. Тони има търпението и умението да играе без напрежение сякаш е в задния си двор.

Какво би било по-добре за мен от това да деля една съблекалня с тях? Просто трябва да ги гледаш, за да се учиш. Ако ти дават съвети, ти ги слушаш. Казе беше особено услужлив, като ми улесни адаптацията. Винаги беше около мен. Когато има здравословна конкуренция, отборът става по-добър. Обичам това съперничество - трима играчи, които правят почти невъзможно да влезеш в състава. Харесва ми това предизвикателство и да се боря за игрово време. А когато играеш заедно с тях, ти се наслаждаваш още повече”, коментира Валверде в интервю за “Гардиън”.

Уругваецът също така коментира сблъсъка с Ливърпул в ШЛ. “Когато даден отбор загуби, хората обичайно казват, че той е играл зле. Този спорт обаче се играе от два тима. Често става въпрос за предимствата на другия отбор. Ливърпул направи грешки като тази при втория гол, но Мадрид игра добре както в защита, така и в атака. По-скоро беше от значение, че това, което ние направихме, беше позитивно. Това, че те загубиха с 1:3 и не изиграха добро първо полувреме, не означава, че на нас ще ни е лесно на реванша. Те трябва да победят, но ние няма да стоим със скръстени ръце, чакайки да видим какво ще направи Ливърпул. Разполагаме с наши собствени оръжия и целта ни не е да направим реми, нито да загубим само с един гол.

Ливърпул излиза за чудо срещу Реал Мадрид
Ливърпул излиза за чудо срещу Реал Мадрид

Бих искал да можехме да играе на пълния “Анфилд”. Цялото това напрежение и надъхааните им фенове…пффф, това е магията на футбола. Не е същото без допълнителната енергия от феновете, но ти се адаптираш. Играл съм на терени без трева и трибуни. Те не са най-добрите, но ти така или иначе излизаш, за да се наслаждаваш на играта и за да победиш. Ще се опитаме да победим Ливърпул”, допълни той.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти