Бивш треньор на Динамо (Загреб) влиза в затвора след две седмици

Бивш треньор на Динамо (Загреб) влиза в затвора след две седмици

Бившият треньор на Динамо (Загреб) Зоран Мамиче е получил призовката от съда с точна дата кога трялбва да се яви за изпълнение на присъдата, която му е наложена. В писмото от съдебните власти на Хърватия се казва, че той трябва да влезе в затвора на 26 април, съобщава RTL. 

Доскоро треньор на най-популярния отбор в страната, Зоран Мамич беше осъден на четири години и осем месеца затвор за отклоняване на пари от клуба, свързани с трансфери на футболисти. Телевизията съобщава още, че тази сутрин той се е прибрал в страната. Наскоро той пътува до Босна и Херцеговина, за да посети брат си Здравко, който потърси убежище там, за да избегне влизането в затвора. Зоран беше и в Дубай, но въпреки това явно се надява на смекчаващи обстоятелства и се е върнал в страната. 

Зоран Мамич успя да напусне страната и след това да се прибере обратно, тъй като към онзи момент Общинският съд в Загреб не му беше издал ефективната присъда. По-рано в свое интервю той заяви, че няма намерение да бяга никъде и ако се налага, ще си остане в Хърватия, за да изтърпи присъдата си затвора. Арестът на Мамич дойде два дни преди втория осминафинал в турнира Лига Европа между Динамо (Загреб) и Тотнъм, спечелен сензационно от отбора му с 3:0 и превърнал се в класиране напред.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти