Ботев Пд поиска справедливост: Не може да се прилагат различни правила в едно и също първенство

Ботев Пд поиска справедливост: Не може да се прилагат различни правила в едно и също първенство

Изпълнителният директор на Ботев (Пловдив) Даниел Сереидо обяви след победата над Ботев (Враца) с 2:1, че ВАР трябва да се въведе не само за отборите от първата шестица.

"Не мога да обвинявам съдиите, че нямат подходящата подготовка. Всички правят грешки. Щом не ги правят нарочно, ние разбираме, че са възможни грешки. Не мисля, че тези решения бяха нарочно свирени по този начин. Това, което също виждам е, че никой не предоставя на съдиите правилните инструменти за подобряване на представянето им. 

Трябва да се разработи стратегия за съдиите, за школите и за българския футбол като цяло. В противен случай не можем да очакваме нищо друго освен посредственост. Мисля, че ВАР е полезен инструмент, но трябва да се използва по неутрален начин и от професионалисти. Необходимо е да се говори с другите европейски лиги, които вече са внедрили системата и да се поучим от грешките, които са направили. 

ВАР трябва да бъде инструмент за подобряване на справедливостта по време на мачовете. Трябва да сме много ясни кога да го използваме и как да го използваме и трябва да съобщим това ясно на професионалистите и на феновете. Мисля, че е пълна грешка да се прилага ВАР само в първата шестица. Защо само най-добрите шест отбора ще имат право да използват системата и с какво са повече от останалите клубове? Играем в едно и също първенство, но с различни правила в зависимост от отборите? 

Не може да се прилагат различни правила в едно и също първенство. Вероятно е много по-важно за някои от отборите на по-ниските позиции, отколкото за най-добрите да разполагат с този инструмент", каза Сереидо в интервю за trafficnews.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти