Лудогорец и Етър вече имат свои представители в eFIRST LEAGUE

Лудогорец и Етър вече имат свои представители в eFIRST LEAGUE

Футболните клубове от Първа лига Лудогорец и Етър вече имат свои представители в основната схема на eFirst League – официалното електронно първенство по футбол на България. Квалификацията на симулативната игра FIFA за тима от Велико Търново се проведе късно снощи и беше спечелена от Виторио Vi7oo Петков. Победителят е на 19 години, от град Плевен, и е сред най-добре представящите се състезатели в А1 Gaming League. Петков играе FIFA от 2017 година, а преди това е тренирал футбол.

В предишната квалификация от турнира 16-годишният кикбоксьор Андрей Fifara bG Димитров от София спечели правото да участва във финалите на eFirst League с тима на Лудогорец. Преди да постигне този успех той направи 6 неуспешни опита да спечели промоция във финалите на електронното първенство, като в надпреварата за тима на Монтана геймърът стигна до финала, но там загуби от Димитър No Vardy No Party Досев.

За финалите на eFirst League вече се класираха Иван Чуров (Царско село), Яни Янев (Берое), Румен Рангелов (Арда), Димо Иванов (Славия), Георги Георгиев (Черно море) и Сезер Сабриев (Локвомотив Пловдив).

eFirst League продължава на 13 април в 18:00 часа с квалификация, която ще излъчи представител за отбора на ЦСКА 1948 в състезанието. Записванията за турнирите може да бъдат направени през сайта на виртуалния шампионат eFirstLeague.bg.

За определянето на участниците в родното първенство, които се съревновават за включване в EA SPORTS FIFA21 GLOBAL SERIES, е планирано провеждането на 14 квалификационни турнира. Всяко от състезанията ще излъчи по един представител за всеки от отборите играещи в професионалната Първа лига. 14-те най-добри играчи и отборите, които представляват, ще се класират за големия финал на еFirst League, където всеки от тях ще се бори за част от наградния фонд от 3000 лева и две места на европейските плейофни баражи в EA SPORTS FIFA 21. Големият финал за излъчване на българските представители в световните серии е насрочен за 15 и 16 май. Всички турнири на територията на България ще се проведат онлайн, а участниците в тях трябва да са навършили 16 години.

Още от eSports

Виж всички