Любо погледна камерите, откри проблем във вратата и каза: Купа, Европа и шампион - това е!

Новият наставник на ЦСКА-София Любослав Пенев даде своя първи брифинг след завръщането му на стадион "Българска армия". Ел Голеадор говори преди утрешния първи полуфинал от турнира за Купата на България, в който "червените" ще срещнат шампиона Лудогорец.

"Добър ден си казваме с всички! Нови хора има ли тук? Я да погледна аз! Хората ги знаем, камерите ги знаем. Питам просто. ЦСКА се развива, заварил съм нови и положителни неща, което е много добре! За мача утре какво по-конкретно ще ме питате или да си разкажа нещата, които съм си нахвърлял? Няма личен план, има план "ЦСКА". Моята философия е, че това е ЦСКА - възпитавам моите футболисти да играем винаги за победа. Идеята е винаги да побеждаваме. 

Футболист на ЦСКА, на който му минава през главата да не се бори за победа, няма място в клуба. Това е и трябва да е ясно на всички - на нас, на футболистите, на феновете. Мина една седмица от работата ми с отбора и съм доволен, че момчетата се адаптират към новите изисквания. Пълна промяна за пет дни е много трудно постижима. Момчетата са наясно, че трябва най-бързо да се адаптират към изискванията на старши треньора.

Не се притеснявам от това, че сме първо домакини на Лудогорец, а после гости. Да не досаждам, но пак ще кажа, че винаги моите футболисти играят за победа. Ще се надиграваме с Лудогорец. Два мача, 180 минути, може да има продължения, може да има дузпи. Няма да издавам пред вас какво готвим и какво не готвим. Купа, Европа, шампион - това е! Пред ЦСКА се поставят само високи цели! Така ги виждам аз нещата.

Аз съм си от ЦСКА, това е първата причина да съм тук. Не е тайна. Ще подобря нещата, това е моята цел. Знаете ли колко пъти съм протестирал срещу съдиите? Глоба, глоба, глоба... Как да коментирам назначението? В момента се фокусираме върху Лудогорец, защото ни е следващият противник. Историята показва, че отборите, които водя, играят успешно срещу абсолютно всички, дори на интернационално ниво. Утре конкретният ни противник е Лудогорец, после имаме Арда, после пак Лудогорец и т.н. Футболистите са готови. Пак казвам, мен не ме притеснява срокът. Гледал съм отблизо футболистите, но по телевизията, което е различно. Сега работим много добре, добре са нещата. 

По-скоро футболистите ги разсмиват някои неща - нито ще сменям капитаните, нито съм ги глобявал, нито съм ги обиждал. Това не е истина и идва от "доброжелатели" на ЦСКА. Момчетата се разсмиват даже. Умният записва, глупавият помни, много добре (б.р. - към журналист). Няма значение срещу кой отбор играем. Всички отбори са мотивирани срещу нас, ние сме ЦСКА. Уверен съм в това, което правя. И аз се подобрявам с времето, въпреки че и съм бъркал, нормално, и аз съм човек. Спокоен съм и вярвам на момчетата, защото виждам как работят - с професионално отношение към тренировките. Това е радващо. 

Трябва да оправим вратата, не си тръгвам. Влади (б.р. - към пресаташето на клуба), ангажимент! Имаме проблем с вратата. Росене, свършиха ти страниците, виждам, задавай каквото пожелаеш. Имаше неравности преди, имал съм разговори, нещата са изчистени, това е засега", каза Любо Пенев. 

 

Снимка: Булфото

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти