Кристиано Роналдо остава капитан на европейския шампион

Кристиано Роналдо остава капитан на европейския шампион

Селекционерът на Португалия Фернандо Сантош защити Кристиано Роналдо и заяви, че CR7 ще продължи да носи капитанската лента на отбора. Суперзвездата на Ювентус отнесе критики заради гневната си реакция в мача със Сърбия (2:2), след като в последните секунди отбеляза победен гол, но той не бе зачетен, въпреки че топката изглеждаше преминала с пълния си обем голлинията. Кристиано си изпусна нервите и хвърли на тревата капитанската си лента.

Сръбска баскет звезда разпали страстите с коментар за гола на Роналдо
Сръбска баскет звезда разпали страстите с коментар за гола на Роналдо

"Той ще запази лентата. Ако беше обидил треньора, колегите си или федерацията - тогава да, щяхме да мислим върху това. Но нищо такова не се е случило. Имаше момент на голямо разочарование, това можеше да се случи и на мен. Разочарованието на някой, който винаги иска да побеждава и който се раздава докрай за националния отбор. Случи се на него, но можеше да се случи и на някой друг. Той пръв осъзна, че не е трябвало да го прави. Със сигурност той ще е нашият капитан", сподели Сантош преди мача на европейския шампион с Люксембург във вторник вечерта.

Скастриха Роналдо заради хвърлената лента
Скастриха Роналдо заради хвърлената лента

Съотборникът на Роналдо Рубен Невеш също защити 36-годишния нападател. "Той не се е извинявал и не е нужно да го прави. Той е капитан за пример на всички. Всички ние изпитахме същото разочарование в онзи момент. Това беше труден момент за всички. Познаваме много добре Роналдо и знаем какво може да ни даде той всеки ден", заяви Невеш.

Още от Футбол свят

Виж всички