В Търговище седем „мълнии“ поразиха вратата на Спортист

В Търговище седем „мълнии“ поразиха вратата на Спортист

Футболистите на Светкавица (Търговище) постигнаха категорична победа със 7:0 над Спортист 2011 (Генерал Тошево). 

Двубоят се игра на градския стадион „Димитър Бурков“ без публика и бе от поредния ХХ-ти кръг на Трета лига – Североизточна аматьорска група. 

Мачът започна на доста високи обороти и за двата отбора. Още в първите минути и пред двамата вратари имаше изгодни за гол ситуации, след бързите атаки на нападателите. Но гол падна след 12 минути игра. След ъглов удар в полза на домакините Станислав Иванов с глава порази вратата на Георги Георгиев за 1:0. 

Няколко минути след това гостите от Генерал Тошево осъществиха няколко бързи контраатаки, които едва не доведоха до изравняване на резултата. Вратаря Тодор Тодоров с решителни намеси запази вратата си „суха“. 

В 30-та мин. Николай Илиев удвои преднината на Светкавица (Търговище), при който резултат двата отбора се прибраха на почивката. 

През втората част Светкавица прибра гостите в тяхното игрално поле, което се отрази и на резултата. В 48-та мин. Никола Василев от рамките на наказателното поле покачи на 3:0. Десетина минути след това Георги Димитров също се записа сред голмайсторите за 4:0. В 70-та мин. Георги Димитров беше съборен в наказателното поле на гостите – дузпа. С изпълнението му се нагърби вратаря Тодор Тодоров, който не сбърка – 5:0. В 78-та мин. Николай Илиев покачи на 6:0. Крайното 7:0 оформи Райан Кръстев в 84-та мин. 

Петнадесетата победа от началото на първенството затвърди Светкавица (Търговище) на второ място в класирането след лидера Спартак (Варна), с когото отборът ще играе в следващия ХХI-ви кръг във Варна. 

автор: САЛИМ САЛИХ

Още от БГ Футбол

Виж всички