Гледай на живо

Евро 2020: "Трето полувреме" преди Англия - Хърватия

Италия приема Лигата на нациите и при мъжете, и при жените

Италия приема Лигата на нациите и при мъжете, и при жените
Любо Ганев: Волейболът трябва да се върне на своето място
Любо Ганев: Волейболът трябва да се върне на своето място

Международната волейболна федерация (FIVB) обяви днес, че италианският град Римини Италия ще бъде домакин на Волейболната лига на нациите за жени и мъже (VNL) за 2021 година в "балонен" формат, за да гарантира, че спортистите могат да играят безопасно и да зарадват милионите фенове по света.

Форматът с "балона" беше одобрена от Съвета на ВЛН през януари и така най-добрите световни волейболни нации при жените и мъжете ще бъдат настанени и ще играят в един сигурен "балон" по време на целия турнир.

Отборите ще играят всеки срещу всеки, като ще имат общо по 15 мача. Турнирът при жените ще бъде между 25 май и 20 юни, а от 28 май до 23 юни ще бъде този при мъжете. След това четирите най-добри отбора при всеки пол, а не обичайните шест, ще продължат към финалите на Лигата, за да играят за титлите.

Полуфиналите и финалите при жените ще бъдат съответно на 24 и 25 юни, а тези при мъжете ще се играят на 26 и 27 юни. В рамките на 31/32 дни ще бъдат изиграни 124 мача от най-високо ниво в двата пола в рамките на сигурния "балон", като здравето и благополучието на всички участници са основен приоритет.

Повече от 6 държави са изразили интерес да бъдат домакини на Лигата на нациите в открит процес. След като са били получени всички заявления, са били оценени като основни съображения са били за залите, опит за настаняване и капацитет за сигурност, за да се организира безопасно и сигурно събитие.

След като са били направени тези оценки, е било решено Италия и RCS Sports and Events, спортна и медийна компания с над 30 години опит в управлението на спортни събития от световна класа като колоездачното състезание Обиколката на Италия, маратонът в Милано и маратонът в Абу Даби, ще организира Лигата на нациите за жени и мъже през 2021-а в сигурен "балон".

Най-новите мерки за борба с COVID-19 ще бъдат приложени за значително намаляване на риска от предаване на вируса, включително чести тестове, строги здравни и хигиенни мерки и набор от протоколи за намаляване на риска.

Още от Волейбол

Виж всички