Тухел: Пулишич влиза в плановете ми

Тухел: Пулишич влиза в плановете ми

Мениджърът на Челси Томас Тухел заяви, че Кристиан Пулишич влиза в плановете му за бъдещето. Причината да коментира тази тема бе фактът, че американецът не попада в състава последните седмици, което поради слухове, че може да напусне през лятото. Тухел и Пулишич работиха заедно в Борусия (Дортмунд) и се познават добре.

"Когато подпишеш с Челси, част от работата ти е да бъдеш търпелив и в същото време нетърпелив. Всичките ми играчи искат да играят. Когато не си в състава, трябва да си търпелив и да не губиш увереност. Задължение на играчите е да са на линия и да си заслужат мястото в отбора. Това прави Кристиан", коментира наставникът.

"Ако започне титуляр утре, ако се справи отлично, ако започне срещу Атлетико и вкара два гола, може да е капитан следващия сезон. Това е далечното бъдеще. Имаме толкова много мачове и той е част от плановете ми. Той е важен играч и има потенциала да е решаващ от пейката", допълни той.

Бившият мениджър на Челси Франк Лампард изрази притеснения, че съставът е прекалено голям, но според Тухел е "перфектен": "Имаме перфектен размер на състава. Единственото, което липсва, е възможността за пет смени, което би ми дало възможност да използвам повече играчи".
Германецът заяви, че няма да се съобразява с амбициите на играчи, които могат да попаднат в националния отбор за Евро 2020. "Знам, че играчите имат лични интереси и това е ок. Надавям се да се борят за тях. Техният личен интерес е да са на терена за Челси и за техния национален отбор. Това показва амбицията и качествата им. Моята работа като мениджър на Челси не може да се влияе от това дали ще се отрази на селекцията за националния отбор или бъдещето на играча там. Моят избор е свързан с това да печеля мачове с Челси и нищо друго", обясни бившият треньор на Пари Сен Жермен.

Още от Футбол свят

Виж всички