Пиоли: Не сме марсианци, но знаем какъв е нашият път

Пиоли: Не сме марсианци, но знаем какъв е нашият път

Наставникът на Милан Стефано Пиоли остана доволен от представянето на своите играчи в днешната победа с 2:0 над Верона.

“Ние сме отбор и сме по-силни, когато сме всички заедно. Ние сме тим дори когато липсват някои играчи. Не сме марсианци, може и да допускаме грешки, но знаем какви са нашите път и развитие. Трудностите ни помагат да израстваме. Опонентите ни са тежки. Това беше предизвикателен мач срещу отбор, който винаги ни е създавал проблеми. Този път обаче не страдахме толкова, колкото в предишните ни двубои с него. Изиграхме добър мач на терен, който не беше в перфектно състояние. Отвреме навреме променяхме позициите си, но идентичността ни си остана една и съща.
Обезкървен Милан не сгреши във Верона (видео)
Обезкървен Милан не сгреши във Верона (видео)
Сега ни предстои много труден двубой срещу Манчестър Юнайтед, който обаче ще е и стимулиращ. Горди сме, че разполагаме с млад състав, но очакваме постоянство и неща, които не са лесни. Знаем нашите силни и слаби страни. Работим върху това да подобрим нашето качество и да решим някои от проблемите, които имаме. Гледаме на себе си така, както винаги сме го правили. Наясно сме с нашите способности и знаем, че сезонът е дълъг и труден. Златан Ибрахимович е тарторът на този колектив. Той знаеше колко е труден този мач. Ние бяхме сигурни, че ще дойде и той спази своята дума. Видяхме го на разбора преди мача. Той веднага попита как се чувства отборът. Всички го посрещнаха с радост. Той ни помогна и даде на момчетата съвети така, както правят големите шампиони.
Понякога е полезно да играеш на всеки три дни. Нямаме време за самосъжаления. Запазихме баланса както след победите, така и след загубите. Именно след победа ти трябва да анализираш къде нещата не са наред. Имаме си идентичност и това е прекрасно, защото момчетата вярват в това, което правят. Ние анализираме мачовете и след това се подготвяме за следващия. Вярвам, че представянето на играчите определя йерархията в отбора. Фикайо Томори ни даде различни характеристики, от които се нуждаем. Разполагаме и с Матео Габия, който се върна от контузия и ни помага. Алесио Романьоли реагира като професионалист, но никога не са му липсвали уважение и професионализъм. В момента имам трима титуляри в защита”, коментира Пиоли след двубоя.

Още от Футбол свят

Виж всички