Валентич: Извинявам се на Арда, ще ставаме все по-добри, времето работи за нас

Валентич: Извинявам се на Арда, ще ставаме все по-добри, времето работи за нас

Наставникът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич похвали футболистите си след равенството (2:2) като гост на Царско село. Специалистът допълни, че тимът му ще става все по-добър, но в началото поиска да се извини за изказването си спрямо Арда преди седмица.

“Искам да се извня на всички от Арда. Хората не разбраха това, което искам да кажа. Имам огромен респект към треньора и всички останали”, започна Валентич.

“Искам да видя тази увереност и на мачовете, каквато виждам в тренировките. Първите 15 минути имахме огромни проблеми в средата на терена. След това се организирахме добре. В защита нещата се получаваха добре, затворихме им техните атакуващи футболисти. Когато си мислех, че владеем нещата, получихме гол. Много ми харесаха последните 15 минути. Движехме бързо топката. Хареса ми реакцията при 2:0. Не се предадохме. Някои не са готови за 90 минути, но създаваме шансове.

Щастлив съм от тази точка. Надявам се, че моите футболисти ще са по-уверени.

Изключително пасивни сме в тези първи 15-20 минути от мачовете. Това искаме да подобрим. Работим, говорим. Работим и със спортен психолог. Мога да кажем на нашите фенове: не се притеснявайте, времето работи за нас. Ще ставаме все по-добри.

Не е въпрос на плюс или минус една точка, а тази радост в съблекалнята, че взимаме точки.

Когато дойдох тук, анализирах всеки един отбор от лигата. Искам да държим топката. Подписахме с футболисти, които играят този тип футбол. Огромен респект към Монтана, но мачът е на нашия стадион и ако играем така, както на тренировките, ще е нашият мач”, добави Валентич по повод следващия двубой на канарчетата.

Още от БГ Футбол

Виж всички