Гледай на живо

Червени и сини пристигат на "Васил Левски" за голямото дерби

"София – европейска столица на спорта" зарадва стотици деца със Зимен празник на Витоша

"София – европейска столица на спорта" зарадва стотици деца със Зимен празник на Витоша

Въпреки много студеното време и ледения вятър, „София – европейска столица на спорта“ зарадва стотици деца с традиционния Зимен празник в местността Офелиите на Витоша. По обед температурата бе минус 19 градуса, но дори това не отне усмивките по лицата малчуганите, които се включиха с огромен ентусиазъм в много надпревари и забавни игри. Празникът се организира за пета поредна година от „София – европейска столица на спорта“ и „Мачирски спорт“,  и е посветен на желанието на хората да живеят активно, да спортуват, да се отдават на физически и забавни занимания през зимата, като се наслаждават на емоциите, които предоставя природата, допълнени с удоволствието от игрите на снега. Целта е да се мотивират децата да се запознаят и да заобичат белите спортове и забавления.

В традиционният за фестивала гигантски слалом над 100 деца и младежи преминаха през наредените 18 врати, като за всеки имаше награда. Зимният фест включваше още много състезания, забавни надпревари и викторини. На голямата поляна се организираха игри, битки със снежни топки, конкурс за най-атрактивно претъркаляне, за най-атрактивна снежна фигура и др. За доброто настроение спомогнаха осигурените от „София – европейска столица на спорта“ професионални аниматори от Парти агенция KinetoFUN и специалният DJ, които забавляваха децата. Силният снеговалеж, температурата от минус 20 градуса и бръснещият вятър не позволиха на част от семействата и на хората от третата възраст от клубовете „Здраве и активно дълголетие“ да участват във фестивала, тъй като поради лошите метеорологични условия трафикът в планината бе ограничен.

Призьорите бяха поздравени и наградени от Анатоли Илиев – зам.-председател на Фондация „София – европейска столица на спорта“, Аспарух Мачирски – съорганизатор с неговото ски-училище на празника, Даниел Дуков – спортен директор на фестивала и др. Всеки от включилите се малчугани си тръгна с подарък и с незабравим спомен от леденият неделен ден в планината.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти